REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahody s balzamikem a pepřem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahody patří k nejoblíbenějšímu ovoci u nás, a protože jejich čas je tu, tak pro vás Karolínka Kamberská ve spolupráci se značkou Fino připravila tento recept, jak si jejich sladkou chuť a báječnou vůni užít.


Ingredience:
400 gzralých sladkých jahod
2 lžícetmavé balzamikové redukce
čerstvě drcený černý pepř
čerstvé listy máty
K podávání:
mascarpone nebo vanilková zmrzlina

Postup:
  1. Jahody opláchněte a nechte okapat, teprve pak je odstopkujte a překrájejte – malé jahody na poloviny, velké na čtvrtiny (nekrájejte je drobněji, aby nepustily zbytečně moc šťávy)
  2. Dejte je do misky a promíchejte s balsamikovou redukcí, hojně je posypte čerstvě nahrubo namletým nebo v hmoždíři podrceným pepřem
  3. Přetáhněte potravinovou fólií a uložte do chladničky, tam nechte jahody marinovat nejméně 3 hodiny
  4. Před podáváním jahody posypte nahrubo nasekanými lístky čerstvé máty a lehce je vmíchejte, aby se i máta obalila šťávou a pustila do ní své aroma a chuť
  5. Podávejte v poháru nebo misce s nokem (ten vytvarujete snadno dvěma lžícemi) sýra mascarpone, pokud jste konzervativnější, můžete místo něj dát vanilkovou zmrzlinu.
Doporučení:

Recept na balsamikovou redukci najdet zde: Balsamiková redukce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy