REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový rumový hrnec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta ovoce naloženého v cukru a alkoholu. Tento recept je na jahody, kumkváty a karamboly naložené spolu v cukru, zalité rumem.


Ingredience:
250 gpevných zralých jahod
250 gbílého třtinového cukru
700 mlbílého rumu
5-6 kskumkvatů
1 kskaramboly
1 ksvanilkového lusku

Postup:

1. Omyté jahody očistíme, kumkváty a karambolu omyjeme v teplé vodě, osušíme a nakrájíme na tenké plátky
2. Ovoce a cukr urovnáme do vysoké sklenice a zalijeme rumem, sklenici překryjeme celofánem a upevníme gumičkou
3. Necháme 6-8 týdnů proslazovat na chladném místě, sklenicí občas protřepeme, aby se cukr rozpustil.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy