REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový džem s pepřem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy chutného jahodového džemu.


Ingredience:
1 kgzralých jahod
1 baleníželírovacího prostředku (pektinu, petosy ...)
5 lžičektekutého sladidla
2 lžičkynaložených zrnek zeleného pepře
1 kscitrónu

Postup:

1. Přebrané a pod tekoucí studenou vodou oprané jahody necháme důkladně okapat, pak je nahrubo rozmixujeme
2. Citrónovou kůru nakrájíme na tenké nudličky, citrón vymačkáme
3. Zrnka pepře propláchneme na sítku studenou vodou
4. Citrónovou kůru a šťávu, celý pepř, jahody a želírovací prostředek za stálého míchání a postupného přidávání sladidla uvedeme do varu a 1 minutu klokotem vaříme
5. Hustý, zrosolovatělý džem plníme do čistých zavařovacích sklenic a ihned je důkladně uzavřeme.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy