REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový cheesecake po česku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je inspirovaný receptůrou na pravý americký dort ze smetanového sýra a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 mlriccoty
500 gčerstvých jahod
200 gmoučkového cukru
60gmásla
2 balenísušenek Bebe
1 baleníželatiny
1 kelímekzakysané smetany
2 ksvejce
1 ksvanilkového cukru
trochu citrónové kůry

Postup:

1. Sušenky Bebe rozdrobíme nadrobno, zalijeme je rozpuštěným máslem
2. Ze vzniklé směsi upěchujeme na dno dortové formy tenkou krustu
3. V míse smícháme riccotu, smetanu, vejce, cukr a citrónovou kůru a utřeme v hladké těsto
4. Připravené těsto rovnoměrně rozložíme na krustu a dáme zapéct na 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C
5. Po vychladnutí dort poklademe rozpůlenými čerstvými jahodami a přelijeme vlažnou želatinou
6. Dort dáme nejméně na 60 minut do ledničky ztuhnout.

Poznámka:

Ricotta je italský sýr podobný tvarohu. I když se dnes dá běžně koupit, u nás se často nahrazuje lučinou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy