REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové tiramisu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbený italský dezert připravený z mascarpone, čerstvých jahod, mandlového likéru, vajíček a cukrářských piškotů.


Ingredience:
500 gmascarpone
400 gjahod
80 gcukru krupice
70 mlmandlového likéru
1 sáčekvanilkového cukru
14 kscukrářských piškotů
2 ksvejce

Postup:

1. V míse utřeme žloutky a cukr s vanilkovým cukrem, promícháme s mascarpone a opatrně zapracujeme ušlehaný sníh z bílků
2. Jahody omyjeme, necháme okapat, pak je nakrájíme na plátky
3. Větší skleněnou misku vyložíme polovinou cukrářských piškotů, pokapeme je mandlovým likérem a poklademe částí jahodových plátků
4. Jahody zakryjeme polovinou ušlehaného mascarpone, poklademe druhou polovinou piškotů, ochutíme likérem, jahodami a mascarpone
5. Horní vrstvu ozdobíme plátky jahod a dáme do chladničky odležet 4-6 hodin.

Poznámka:

Recept na doma vyrobené mascarpone najdete zde: Mascarpone.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy