REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky z tvarohové těsta a dalších ingrediencí, naplněné jahodami, uvařené, servírované přelité jahodovou omáčkou.


Ingredience:
Na knedlíky:
250 gjahod na obalení
200 gtvarohu
120 gpolohrubé mouky
50 gstrouhanky
50 gmásla
50 gcukru
1 ksvejce
voda
sůl
Na omáčku:
250 gjahod
150 gkrupicového cukru
100 mlvody
100 mlsmetany ke šlehání
1 balíčekvanilkového cukru
2 lžícesolamylu

Postup:

1. Máslo utřeme s vejcem, přidáme tvaroh, rozklepnuté vejce, špetku soli, prosátou polohrubou mouku, vše dobře zpracujeme na vláčné těsto, které necháme 5 minut odpočinout
2. Z těsta balíme knedlíky, které plníme opláchnutými, osušenými jahodami a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 7 minut, dokud nevyplavou na hladinu, pak je potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v opražené strouhance
3. Omáčku si připravíme tak, že očištěné jahody rozmixujeme, povaříme s krupicovým cukrem, přidáme solamyl rozmíchaný ve vodě a vše asi 2 minuty povaříme
4. Hotové knedlíky při podávání přeléváme jahodovou omáčkou.

Doporučení:

Kdo má rád klasické české servírování kynutých ovocných knedlíků, podává knedlíky s tvarohem, přelité rozpuštěným máslem, nebo jen posypané cukrem a opět dochucené rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy