REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová rozvárka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahodovou rozvárku využíváme stejně jako protlaky či povidla jako náplň do buchet a koláčů.


Ingredience:
1 kgjahod
300 gcukru
sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Oprané jahody podlijeme menším množstvím vody a za stálého míchání je vaříme doměkka, během vaření postupně přidáváme cukr
2. Jakmile zamícháme všechen cukr, vaříme ještě dalších 10 minut
3. Horkou zavárku plníme do zavařovacích sklenic, uzavřeme kovovými víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 95 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy