REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový páj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto plněné podušenými jablky s cukrem, pudinkem a potřený rozšlehaným vejcem, pečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
100 gmásla
120 mlšlehačky
sůl
Náplň:
4 ksjablek
1 ksvejce na potření
1 balíčekvanilkového cukru
2 lžícevanilkového pudinku
50 gkrupicového cukru
100 mlvody

Postup:

1. Z hladké mouky, másla, šlehačky a soli vypracujeme těsto, které necháme ve fólii v chladu odležet
2. Očištěná jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky, 5 minut podusíme s cukrem, přidáme pudink rozmíchaný ve vodě a 2 minuty ještě vše povaříme
3. Dvěma třetinami těsta vyložíme formu o průměru 30 cm, těsto propícháme a asi 20 minut předpékáme při 180 °C, pak naneseme připravenou náplň, povrch přiklopíme zbylým těstem, potřeme rozšlehaným vejcem a páj dopečeme při 180 °C asi 25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy