REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilování ovoce. Džem připravený ze zralých jablek, cukru krystal, želírovacího přípravku, hřebíčku a skořice.


Ingredience:
Na 1 kg ovoce:
200 gcukru krystal
1 bal.želírovacího přípravku
2 kshřebíčku
1 ksskořice

Postup:

1. Přebraná a omytá jablka oloupeme a nastrouháme 2. Doplníme kořením a zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří
3. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut
4. Horký džem naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky (koření vybereme)
5. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Obecně, čím méně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy