REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkové pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené osminky jablek, dochucené kari a cukrem, prolisované nebo rozmixované. Vhodná příloha k pečeným, opékaným, grilovaným nebo dušeným masům.


Ingredience:
3 ksnakyslá jablka
2 lžičkykari koření
moučkový cukr
voda
sůl

Postup:

1. Jablka oloupeme, pokrájíme na osminky, vyřízneme jadřince, podlijeme a chvíli podusíme
2. Osladíme, maličko osolíme a ochutíme kari kořením, pak jablka rozmačkáme vidličkou nebo prolisujeme (můžeme je i rozmixovat)
3. Takto připravené pyré servírujeme k minutkovým masům, či k masu pečenému nebo grilovanému, případně i dušenému.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy