REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka v kefírovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka nakrájená na plátky a obalená v kefírovém těstíčku, usmažená dozlatova, posypaná skořicovým cukrem a ozdobená šlehačkou.


Ingredience:
5 ksjablek
1 ksjablka na ozdobení
šlehačka na ozdobení
skořicový cukr na posypání a obalení
olej na smažení
Na těstíčko:
500 mlkefíru
220 ghladké mouky
3 balíčkyvanilkového cukru
1/2 balíčkuprášku do pečiva
2 ksvajec
špetka soli

Postup:

1. Do misky rozklepneme vejce, přilijeme kefír, přidáme vanilkový cukr, špetku soli, promícháme, přisypeme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto
2. Oloupaná jablka zbavíme jádřince, dužinu nakrájíme na kolečka a namáčíme v připraveném těstíčku
3. Na rozehřátém oleji obalená jablka osmažíme po obou stranách dozlatova a hotové palačinky obalíme ve skořicovém cukru, rozdělíme na talíře, při servírování ozdobíme plátky jablek, šlehačkou a poprášíme skořicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy