REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka v karamelu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka máčená v karamelu, ozdobená cukrářským sypáním.


Ingredience:
4 ksmenších jablíček
200 ghnědého třtinového cukru
100 mlpitné vody
špejle nebo zmrzlinová párátka
alobal
olej

Postup:

1. Dobře omytá jablíčka necháme oschnout, pak do nich středem zapíchneme zkrácené špejle nebo zmrzlinová párátka
2. Do menšího hrnce nalijeme asi 100 ml vody, přisypeme hnědý cukr a vodu s cukrem povaříme asi 10 minut nebo tak dlouho, až se cukr v tekutině rozpustí a zkaramelizuje
3. Hrnec sundáme ze zdroje tepla, v karamelu jablka obalíme, pak je položíme na olejem vymazaný alobal
4. Jablíčka obalená v karamelu posypeme cukrářským zdobením a necháme vychladnout.

Doporučení:

Místo cukrářského zdobení můžeme jablíčka posypat nasekanými ořechy.

Poznámka:

Na větší jablíčka si připravíme raději dvojtou dávku karamelu, ale karamel vám si zbude.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy