REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka pečená v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocný dezert připravený z jablek naplněných v rumu máčenými rozinkami, upečený v troubě doměkka, servírovaný spolu s moučkovým cukrem.


Ingredience:
4 ksvětší nakyslá jablka
60 grozinek
moučkový cukr
máslo
rum
alobal na pečení

Postup:

1. Omytá jablka zbavíme jadřinců a do vzniklých otvorů rozdělíme rozinky předem namočené v rumu
2. Povrch jablek potřeme máslem a jednotlivé ovoce zabalíme do čtverců alobalu
3. V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme asi 20 minut
4. Jablka upečená doměkka dáme na dezertní talířky, alobal rozbalíme a ihned podáváme, zvlášť na talířku podáváme moučkový cukr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy