REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablíčková roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z vajec, mouky, cukru, rozinek, ořechů a jablek.


Ingredience:
4 ksstrčouhaných jablek
4 ksvajec
6 lžichladké mouky
150 gcukru krupice
vanilkový cukr
rozinky
skořice
ořechy

Postup:

1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny
2. Zlehka vmícháme hladkou mouku
3. Na plech si dáme pečicí papír, na něj rozprostřeme strouhaná jablíčka, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami a sekanými ořechy
4. Na jablka nalijeme těsto, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 7 minut
5. Po upečení roládu překlopíme a po částečném vychladnutí sloupneme z papíru a srolujeme
6. Pocukrujeme, krájíme na plátky a jednotlivé porce na talíři ozdobíme šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy