REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablíčko Ježeček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z archivu naší čtenářky Majdulky (10 let), roztomilý ježeček z jablíčka.


Ingredience:
1 ksjablko zbavené jádřince
párátka
rozinky
sáček karamelek

Postup:

1. Jablko zbavené jádřince omyjeme
2. Postavíme ho \“bubákem\“ dolů
3. Do jablka zapícháme párátka
4. Na dvě párátka napíchneme rozinky a zapíchneme dopředu jablka jako oči
5. Zatím rozpustíme sáček karamelek v hrnci (nejlépe ve vodní lázni) a uděláme karamelový krém
6. \“Ježečka\“ do krému namočíme
7. Necháme vychladit v lednici.

Doporučení:

– Tento recept je vhodný na Vánoce, ale můžete si ho dělat i přes rok.

Poznámka:

– POZOR: Před jezením musíme odstranit párátka!!!!!!!!!!!- Vodní lázeň si připravíme tak, že do většího hrnce dáme vařit vodu a menší hrnec do většího ponoříme tak, že je ponořený tak do dvou třetin.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy