REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný Tart Patté

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tart Patté je vlastně jablečný koláč s drobenkou. Tento recept i další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.


Ingredience:
Těsto a náplň:
500 ghladké mouky
250 gmásla
100 grozinek
100 gcukru
80 gvanilkového cukru
4 lžícerumu
5 kszelených jablek
3 ksvajíčka
kůra z půlky citronu
Na drobenku:
75 gmouky
40 gmásla
40 gcukru
3 lžíceořechů
1/2 lžičkyskořice

Postup:

1. Smíchejte všechny suroviny na těsto, které zpracujte, zabalte do fresh fólie a na 2 hodiny dejte do lednice
2. Poté ho vložte do pečící mísy, vidličkou propíchejte a pečte 10 minut na 180 °C
3. Ve větší míse smíchejte nakrájená jablka, rozinky namočené v rumu a citrónovou šťávu, navrstvěte na těsto
4. Posypejte drobenkou a pečte dozlatova na 190 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy