REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný ocet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Receptůra na výrobu ochuceného octa.


Ingredience:
1 kgjablek
voda
skleněná nádoba

Postup:

1. Jablka umyjeme a nastrouháme i se slupkou a jádřincem
2. Nastrouhaná jablka pak vložíme do skleněné nádoby a zalijeme vodou tak, aby sahala pět centimetrů nad jablka (budeme potřebovat přibližně 3 litry vody na jeden kilogram jablek)
3. Přiklopíme víčkem a necháme stát týden na teplém místě
4. Dvakrát za den skleněnou nádobu otevřeme a obsah promícháme
5. Po týdnu vše scedíme, opět uzavřeme a postavíme na dalších 14 dní na temné místo, například do spíže
6. Po 14 dnech přecedíme přes plátýnko, nalijeme do jednotlivých lahví, uzavřeme a skladujeme v lednici.

Doporučení:

Skvěle se hodí při hubnutí!

Poznámka:

Takto připravený ocet vydrží v lednici i rok.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy