REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné pyré pro těhotné a kojící maminky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pyré z několika druhů jablek, vhodné pro nastávající maminky, nebo kojící ženy, ochucené brusinkami a skořicí nebo zázvorem.


Ingredience:
2-3 kgsměs různých druhů jablek vhodných k vaření
150 gbrusinek nebo 1-2 dcl brusinkové šťávy
1 ksskořice nebo kousek zázvoru

Postup:

1. Důkladně omytá jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců, plátky dáme do vysokého, těžkého hrnce, zaklopíme a dusíme na mírném zdroji tepla, často mícháme, aby se jablka nepřichytila ke dnu, vaříme tak dlouho, dokud se dužiny nerozvaří na hustou kaši
2. V této fázi do pyré přidáme brusinky, nebo brusinkovou šťávu, ještě chvíli povaříme, promícháme a máme hotovo
3. Skladujeme krátkodobě ve skleničkách v lednici, nebo dlouhodobě, pak je lepší pyré sterilovat.

Doporučení:

Ve směsi vybraných jablíček nesmí chybět tmavočervená jablka, jejichž slupky obsahují důležité antioxidanty – flavonoidy, a také nějaká nakyslá, šťavnatá, křupavá jablka.

Poznámka:

Skořice nebo zázvor dodají další antioxidanty a pomáhají utišit raní nevolnosti v těhotenství.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy