REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné koláčky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto pokladené plátky jablek a posypané cukrem, upečené dozlatova, potřené meruňkovou marmeládou.


Ingredience:
500 glistového těsta
100 mljablečného džusu
4 lžícetřtinového cukru
2 lžícemeruňkové marmelády
8 ksjablek
moučkový cukr na posypání
mouka na pomoučení
vlažná voda

Postup:

1. Do mísy dáme oloupaná, jádřinců zbavená, na tenké plátky nakrájená jablka a zalijeme je jablečných džusem, aby nezhnědly
2. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše do tloušťky 2 mm, vykrojíme 4 kola (třeba pomocí dezertního talířku), přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vidličkou propícháme po celé ploše a dáme na 30 minut do ledničky chladit
3. Pak těsto poklademe plátky jablek (jako do vějířků), každý koláček posypeme lžičkou třtinového cukru a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 25 minut)
4. Upečené koláčky potřeme meruňkovou marmeládou smíchanou se lžící vlažné vody a podáváme posypané moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy