REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italské kuře Cacciatore

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Známá varianta na opečené a pak podušené porce kuřete spolu s rajským protlakem, vínem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
kuře rozporcovaného na 8 dílů
400 gkonzervovaných rajčat
250 gžampiónů
90 gslaniny
125 mlčerveného vína
75 mlrajského protlaku
4 lžíceolivového oleje
4 lžícenasekané petrželové natě
2 lžícekaparů
1 lžícenasekaného čerstvého tymiánu
2 lžičkynasekané čerstvé šalvěje
4 ksstroužky česneku
1 ksmalé zelené papriky
1 kscibule
nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu
hladká mouka na poprášení
mletý černý pepř
šalvěj na ozdobu
sůl

Postup:

1. Očištěné, oprané kuře rozporcujeme na 8 dílů, osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, nakonec maso lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepeme
2. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme připravené porce kuřete, slaninu nakrájenou na nudličky a 10-15 minut vše restujeme 3. Obsah pánve přendáme do hrnce, tuk z pánve vylijeme a důkladně ji vytřeme
4. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku zbavenou semen, polovinu utřeného česneku a za stálého míchání zeleninu 5 minut restujeme, až změkne, děrovanou naběračkou ji přidáme ke kuřeti
5. Na pánvi osmahneme žampiony nakrájené na čtvrtky a přidáme ostatním surovinám do hrnce
6. Nakonec na pánev nalijeme červené víno a 10 minut víno vaříme, aby se svařilo asi tak na 4 lžíce, obsah pánve opět slijeme do hrnce, kam přidáme ještě nakrájená rajčata, protlak a nasekanou šalvěj
7. Pokrm přikryjeme a 1 hodinu dusíme v předehřáté troubě na 190-200 °C
8. Zbylý česnek smícháme s nasekanou petrželovou natí, citrónovou kůrou a kapary, tuto směs na závěr přípravy přimícháme do hrnce a vše spolu dobře prohřejeme
9. Hotové kuřecí Cacciatore osolíme a dochutíme pepřem, jednotlivé porce zdobíme šalvějí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy