REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indický chléb nán (naan)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Indický chléb nesmí chybět u žádné indické tabule. Používá se místo příboru.


Ingredience:
Rozpis na 4 kusy:
250 ghladké mouky
170 gbílého neochuceného jogurtu
1 lžičkasoli
1 lžičkajedlé sody
1/2 lžičkyrostlinného oleje
mouka na vál
alobal

Postup:

1. Nejprve připravíme těsto; hladkou mouku smícháme se solí a sodou, zapracujeme jogurt, až nám vznikne lepivé těsto
2. Vál nebo jinou rovnou plochu posypeme moukou a těsto hněteme, musí vzniknout měkka a elastická hmota
3. Gril v troubě nastavíme na maximum, kusy alobalu potřeme olejem
4. Těsto rozdělíme na 4 části, každou rozválíme na oválnou placku, kterou položíme na pomaštěný alobal
5. Jednotlivé nány pečeme ve vrchní části trouby přímo pod grilem a to asi 2 minuty z každé strany (placky otáčíme, jakmile se na nich objeví bubliny)
6. Ještě horké placky zabalíme do utěrky, aby zůstaly teplé a co nejdříve je servírujeme nejlépe k indickým pokrmům.

Poznámka:

Pokud máte chleby z obchodu, nebo vlastní, ale den staré, můžete je „oživit“ v troubě, recept najdete zde: Kupovaný indický nán z trouby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy