REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hvězdičky s nutellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené hvězdičky slepené čokoládovou polevou, namočené v bílé čokoládové polevě a postříkané tenkými linkami tmavé čokoládové polevy.


Ingredience:
300 ghladké mouky
150 gmásla
75 gmoučkového cukru
2 ksžloutků
1 ksvanilkového cukru
1 lžičkanastrouhané pomerančové kůry
hladká mouka na vál
Na náplň:
1 ksskleničky nuttely
Na dohotovení:
bílá čokoládová poleva
tmavá čokoládová poleva

Postup:

1. Do mísy dáme měkké máslo nakrájené na menší kousky, moučkový i vanilkový cukr a dobře prohněteme, pak vmícháme žloutky, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru, prosátou hladkou mouku a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky
2. Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, z kterého menším vykrajovátkem vykrájíme hvězdičky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem,vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 5 minut)
4. Upečené vychladlé hvězdičky slepíme po dvou rozmíchanou nuttelou a necháme je v chladničce ztuhnout 5. Nakonec každou hvězdičku částečně namočíme do rozehřáté bílé polevy, necháme zaschnout a potom ještě postříkáme tenkými linkami tmavé čokoládové polevy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy