REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hvězdičky s džemem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené cukroví z mouky, cukru, pomazánkového másla a dalších ingrediencí, slepované džemem, posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
200 gpomazánkového másla bez příchutě
2 lžícemléka
160 gmoučkového cukru
4 ksžloutků
1 ks kypřicího prášku do pečiva
strouhaná kůra z 1/2 citronu
šťáva z 1/2 citronu
Na dohotovení::
200 grybízového džemu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku s kypřicím práškem a moučkovým cukrem, přidáme pomazánkové máslo, žloutky, mléko, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, vše promícháme a vypracujeme pevné těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 3 mm, vypichovací formičkou vykrájíme hvězdičky, rozložíme na plech a u poloviny hvězdiček vykrojíme středy menší hvězdicovitou formičkou
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 20 minut), po upečení přendáme na kovovou mřížku a necháme je vychladnout
4. Pak plné hvězdičky potřeme rybízovým džemem, slepíme je vykrojenými hvězdičkami a posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy