REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hustá zeleninová polévka s fazolemi, řepou a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nezahuštěná polévka s pečenou červenou řepou, konzervovanými fazolemi, mrkví, celerem, cibulí a pórkem.


Ingredience:
400 gčervených fazolí v slaném nálevu
200 gceleru nakrájeného na kostičky
50 gjemně pokrájeného špeku
2 lhovězího nebo uzeného vývaru
3 ksmenších rajčat
1 ksvětší červené řepy
1 ksstroužku česneku
1 ksvětší mrkve
1 ksvětší cibule
2 lžícerajského protlaku
2 lžícesádla
1 hrstpórku
bobkový list
uzená paprika
mletý kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Na sádle opečeme špek a cibuli nakrájenou na kostičky, když cibule zezlátne, přidáme kolečka mrkve a celer a opékáme asi pět minut
2. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření, celý pepř, slupek zbavená rajčata nakrájená na osminky a nadrobno pokrájený česnek
3. Po 20 minutách do polévky vložíme oloupanou a na kostičky nakrájenou červenou řepu (pečenou hodinu v alobale potřeném olejem) a pórek, a přilijeme rajský protlak
4. Ke konci přidáme fazole i s nálevem a uzenou papriku
5. Krátce provaříme, osolíme podle chuti, vyjmeme koření a podáváme.

Doporučení:

Do polévky můžeme ke konci přidat i vařené brambory. Máte-li rádi hustší polévky, přidejte středně tmavou zásmažku z mouky a másla. Výborná je se lžící studené zakysané smetany.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy