REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí stehna s kaštany II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husí stehna pečená doměkka se zázvorem, bylinkami a hruškovicí, šťáva povařená s pečenými kaštany.


Ingredience:
4 kshusích stehen
4 kspůlek hrušek + trochu kompotové šťávy
2 kssnítky rozmarýnu
1 kssnítky tymiánu
50 clhruškovice
500 gjedlých kaštanů
4 lžícebrusinek
2 lžičkymaizeny
citronová šťáva
mletý zázvor
voda
sůl

Postup:

1. Kaštany nařízneme a pečeme v předehřáté troubě, dokud nezačnou praskat nebo je vaříme ve vodě doměkka cca 20 minut a ještě horké oloupeme i z vnitřní plstnané slupky
2. Očištěná husí stehna osolíme, posypeme strouhaným zázvorem, v pekáčku osmahneme po obou stranách na rozehřátém oleji, přidáme lístky tymiánu, snítky rozmarýnu, zastřikneme hruškovicí, podlijeme trochou vody a pečeme zakryté v troubě předehřáté na 200 °C doměkka (asi 90 minut) za občasného obracení a podle potřeby podlévání vodou, ke konci odkryjeme a dopečeme dozlatova
3. Měkká stehna vyjmeme, dáme stranou, z výpeku sebereme tuk, zalijeme škrobovou moučkou rozmíchanou v kompotové šťávě, přidáme kaštany a 2 minuty povaříme, nakonec dochutíme citronovou šťávou
4. Podáváme s kompotovou hruškou naplněnou brusinkami a bramborovou kaší.

Doporučení:

Kůži na stehnech propícháme při pečení vidličkou, aby se tuk mohl lépe vypékat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy