REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí stehna na medu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stehna potřená směsí z česneku, zázvoru, soli a pepře, po odležení potřená medem a upečená s jablky doměkka.


Ingredience:
4 kshusích stehen
4 ksjablek
2 kshřebíčků
3 lžícemedu
1 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
sádlo na vymazání
voda
sůl
Směs na potření:
3 ksstroužků česneku
špetka mletého zázvoru
špetka mletého bílého pepře
sůl

Postup:

1. Oloupané stroužky česneku utřeme se solí, přidáme špetku mletého zázvoru i mletého bílého pepře a promícháme
2. Očištěná stehna potřeme připravenou směsí a necháme je 1 hodinu v chladu odležet
3. Odleželá husí stehna potřeme medem, vložíme do sádlem vymazaného pekáčku, přidáme hřebíčky, podlijeme trochou vody, přiklopené dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 45 minut za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
4. Mezitím opláchnutá jablka rozkrájíme na osminky a zbavíme je jádřinců, přidáme ke stehnům a odkryté dopečeme doměkka
5. Upečená stehna i jablka vyjmeme a uchováme v teple, vypečenou šťávu přelijeme do kastrůlku, zaprášíme hladkou moukou, podle potřeby rozředíme vodou a dochutíme solí, rozšleháme a 10 minut povaříme
6. Stehýnka i s jablky rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou a podáváme s knedlíkem nebo bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy