REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí prsa na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husí prsa podušená se zeleninou, zalitá vínem a ochucená tymiánem.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
2 ksprsa z velké husy
1 kscibule
2 lžícehusího sádla
1 dlbílého vína
kousek mrkve
kousek celeru
kousek petržele
tymián
sůl

Postup:

1. Osolená husí prsa dáme kůží dospodu na rozehřáté sádlo
2. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a zeleninu, tymián, trochu vína a vše podusíme
3. Při dušení podléváme maso vínem (nebo vodou, vývarem)
4. Když je maso měkké, část tuku ze šťávy sejmeme
5. Prsa vyjmeme a naporcujeme na 4 díly
6. Výpek dochutíme solí, tymiánem, ještě chvíli provaříme a pak ihned podáváme.

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy