REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Humr po ďábelsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant servírování humra.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1 ksmenšího humra
100 gmásla
1,5 kscitrónu
2 ksžloutků
1 ksvejce uvařené natvrdo
1 lžičkahořčice
kousek cibule
mletý pepř
petrželka
ocet
sůl

Postup:

1. Živého humra okartáčujeme ve studené vodě, dáme do vařící vody s přísadou soli, octa, cibule a pepře, chvilku ho přidržíme vařečkou pod vodou a vaříme asi půl hodiny
2. Uvařeného humra podélně rozkrojíme, odstraníme vnitřnosti a maso opatrně vyndáme
3. Klepeta ukroutíme, odstřihneme z nich vrchní skořápku a vyndáme obnažené maso
4. Potom rozsekneme články spojující klepeta s krunýřem a také z nich vyndáme maso
5. Všechno maso nakrájíme na kousky a ohřejeme
6. V malém kastrolku vloženém do horké vodní lázně rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, šťávu z 1/
2 citrónu, mletý pepř, sůl a zahustíme žloutky
7. Do malé misky dáme hořčici, po částech vmícháme máslovou směs a mícháme, až vznikne hladký krém
8. Teplé humří maso narovnáme na nahřátou misku, přelijeme teplou omáčkou a ozdobíme plátky vejce a dílky citrónu.

Poznámka:

– Stejně můžeme připravit i sladkovodní ryby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy