REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hubník III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbová směs promíchaná se sněhem z bílků, máčenými rohlíky, česnekem a nasekanou petrželkou, upečená v troubě. Podává se jak teplá, tak studená.


Ingredience:
500 gčerstvých hub
200 ganglické slaniny
8 ksrohlíků
4 ksvejce
2 ksmenší cibule
2 ksstroužky česneku
plocholistá petržel
muškátový oříšek
strouhanka
smetana
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kostky, polijeme smetanou, na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli, necháme jí zesklovatět a přisypeme očištěné houby, dusíme 10 minut, dochutíme solí, pepřem
2. Vychladlou směs smícháme s vymáčenou žemlí, do které jsme dali žloutky, dochutíme česnekem, přidáme petrželku, opatrně vmícháme sníh z bílků, směs dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a pečeme na 170 °C asi 1 hodinu
3. Podáváme teplé i studené.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy