REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hubník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečená kynutá pochoutka se spoustou hub, ale také s vajíčky, česnekem a petrželovou natí. Vynikající je s červenou řepou nebo kyselou okurkou.


Ingredience:
400 gčerstvých hub
200 gsucharů
400 mlmléka
5 ksvajec
2-3 ksstroužku česneku
1 kscibule
1 hrstpetrželové natě
1 lžičkahoubového koření s obsahem soli
1 lžičkasušeného droždí
1 lžičkavegety
sádlo nebo olej
pepř mletý
Ostatní: čerstvé strouhanka na vymazání formy

Postup:

1. Houby si očistíme, nakrájíme na drobno a slané vodě ovaříme tak cca 10 minut
2. Okapané houby dáme na pánev k opražené cibuli a chvilku podusíme s minimálním množstvím vody, přidáme houbové koření a pepř
3. Houby nechaáme vychladnout
4. Mezi tím si do mísy rozbijeme vejce, která si metličkou trošku rozšleháme, přidáme suchary, které si před tím nalámeme na malé kousky, zalijeme mlékem a necháme je nabobtnat
5. Nakonec si přidáme houby, ostatní koření a nakonec droždí
6. Rukama dobře prohněteme a větší kusy sucharů ještě rozdrobíme
7. Hmotu vylijeme do libovolné formy, kterou jsme si vymastili olejem a vysypali strouhankou
8. Takto připravený hubník necháme na teplém místě tak minimálně 30 minut nakynout a pak jej upečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C tak 50 minut až hodinu
9. Necháme dobře vychladnout, nakrájíme a podáváme s červenou řepou nebo kyselou okurkou.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy