REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškovo-dýňový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z povařené dýně, hrušek, listů salátu a kousků sýra s modrou plísní, ochucený zálivkou.


Ingredience:
200 gdýně Hokaido
100 ggorgonzoly
4 kszralých hrušek
4 kshřebíčků
2 kshvězdiček badyánu
2 lžícecukru krupice
šťáva z 1/2 citronu
voda
mix trhaných salátů
Na zálivku:
2 lžíceolivového oleje
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky 1×1 cm
2. V kastrůlku rozpustíme krupicový cukr na karamel, přidáme nakrájenou dýni, badyán, hřebíčky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme vodu tak, aby byla dýně potopená a zvolna vaříme asi 10 minut, pak necháme vychladnout (je důležité, aby rozvar byl dostatečně silný)
3. Hrušky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na klínky
4. Z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře vyšleháme zálivku k ochucení salátu
5. Listy salátu opláchneme, necháme okapat, natrháme, zlehka promícháme s citronovou zálivkou, přidáme hrušky, kostičky dýně, nandáme na talíře, přidáme kousky gorgonzoly a podáváme s opečeným plátkem celozrnného chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy