REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrušková povidla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařená povidla z hrušek, cukru, kyseliny citronové a koření.


Ingredience:
4 kgoloupaných hrušek, bez jádřinců
400 gkrystalového cukru
4 ksrozdrcených hřebíčků
1 lžičkakyseliny citrónové
špetka skořice

Postup:

1. Hrušky oloupáme, zbavíme jádřinců, rozkrájíme na menší kousky a umeleme je na masovém strojku
2. Směs poté vaříme v hrnci s cukrem za stálého míchání do zhoustnutí
3. Nakonec vmícháme kyselinu citrónovou a znovu krátce převaříme
4. Ještě teplá povidla dáme do jednotlivých skleniček a uzavřeme víčky nebo zavážeme celofánem.

Doporučení:

Pokud budete chtít provést důkladnější sterilaci, pak povidla sterilujte 15 minut při teplotě 85 °C. Před upotřebením můžeme povidla ještě ochutit rumem.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy