REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrobečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hledáte inspiraci na strašidelný dezert, kterým potěšíte děti a překvapíte přátele? Tady je! Hrobečky jsou navíc jednoduché na přípravu a máte je hotové coby dup! Halloween recept.


Ingredience:
Na krém :
200 gmascarpone
200 gšlehačky 33 %
100 gmléčné čokolády
1 lžícekrupicového cukru
Na hlínu:
čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu
Na náhrobky:
marcipán či oválné sušenky
na ozdobení HARIBO bonbony Color-Rado (netopýry)
Ostatní:
vhodné skleničky

Postup:
  1. Nejdříve si připravíme krém; mascarpone spolu se šlehačkou ušleháme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu, vsypeme lžíci cukru, krátce prošleháme a necháme vychladnout
  2. Mezi tím si na větší kousky rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravíme si náhrobní kameny, ty vytvoříme pomocí marcipánové hmoty, nebo dobře zafungují i oválné sušenky
  3. Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplníme jím připravené skleničky
  4. Na vrch dáme nadrobenou hlínu, a naaranžujeme náhrobek
  5. Nakonec přidáme netopýra a strašidelný dezert je kompletní.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy