REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hřibová omáčka se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka na těstoviny připravená z malých hříbků, anglické slaniny, olivového oleje, petrželky, cibule a co nejtučnější smetany.


Ingredience:
300 mlco nejtučnější smetany
200 gmalých hříbků
175 ganglické slaniny
1 lžíceolivového oleje
1 hrsthladkolisté petrželky
1 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Na středně rozpáleném olivovém oleji na velké pánvi vysypeme slaninu nakrájenou na nudličky, necháme ji vyškvařit
2. Po pár minutách přihodíme oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli a ještě 5 minut vše restujeme
3. Přihodíme očištěné, omyté a na plátky nakrájené houby a opékáme je další 3 minuty, pak vmícháme smetanu (měla by mít pokojovou teplotu) a nasekanou petrželku
4. Omáčku přivedeme k varu a necháme chvíli probublávat, snížíme zdroj tepla, vaříme 5 minut, aby se nám omáčka zredukovala
5. Nakonec dochutíme solí a pepřem, podáváme s vařenými těstovinami.

Doporučení:

Do omáčky můžeme přidat další bylinky, jako například, bazalku, mátu, šalvěj …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy