REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbky na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z nejchutnějších příprav hřibu smrkového nebo dubového. V hotové omáčce krásně vynikne jejich jemná a lahodná chuť.


Ingredience:
300-500 ghřibu smrkového nebo dubového
5 dlhovězího vývaru (může být i kuřecí)
3 dlsladké smetany
1 kscibule
1 lžícenasekané petrželky
citronová šťáva
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli spolu s rozsekanou petrželkou
2. Přidáme na plátky nakrájené houby, zakápneme citronovou šťávou a dusíme do měkka
3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem a 10 minut povaříme
4. Nakonec vložíme podušené houby a zalijeme sladkou smetanou a dochutíme pepřem a solí.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy