REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbkový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný přílohový salát připravená z povařených hub po scezení a vychladnutí promíchaných s vhodnou zeleninou. Salát je dochucený olejem, worcesterskou omáčkou, podrceným česnekem, solí a pepřem. Podáváme k masitým pokrmům nebo samotný, třeba s celozrnným pečivem jako svačinu, či lehkou večeři.


Ingredience:
300 ghřibu hnědého (nebo jiné hřibovité houby tvrdší konzistence)
2 ksstroužky česneku
1 ksčervené masité papriky
1 svazekmladé cibulky i s natí
1 lžícenasekané pažitky
1 lžíceoleje
worchestr
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na kousky a povaříme v mírně osolené vodě tak asi 5 minut
2. Scedíme, propláchneme a necháme okapat a vychladnout
3. Houby promícháme s plátky červené papriky, kolečky a natí mladé cibulky a nasekanou pažitkou
4. Ochutíme drceným česnekem, vorchestrem, solí a pepřem
5. Zakápneme olejem, promícháme, necháme hodinu v lednici rozležet a vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy