REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbkový krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodná houbová polévka se zeleninou rozmixovanou do krému. Na závěr zdobená hříbky, petrželkou a hustou zakysanou smetanou.


Ingredience:
500 ghřibů
250 gsladké smetany
150 gceleru
100 gzakysané smetany
2 ksstroužku česneku
1 kscibule
1 lkuřecího vývaru
citronová šťáva
bobkový list
tymián
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na plátky, zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky
2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájený česnek, cibuli, zeleninu a houby
3. Osolíme a podusíme do měkka
4. Pár podušených plátků hřibů vyndáme, použijeme na ozdobu krému
5. Když se vydusí část tekutiny, zalijeme kuřecím vývarem, přidáme bobkový list, tymián a vaříme 30 minut
6. Vyjmeme bobkový list, nalijeme smetanu rozšlehanou s moukou a krátce prohřejeme
7. Hotovou polévku rozmixujeme na hladký krém a dochutíme pepřem solí a citronovou šťávou
8. Rozlijeme do misek, ozdobíme plátky hříbků kopečkem zakysané smetany, snítkou petrželky a teplé podáváme.

Poznámka:

Text foto D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy