REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbkové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohové noky připravené z upečených brambor, žloutků, mouky, hříbků a žloutků.


Ingredience:
1 kgbrambor
25 gsušených hub
40 gparmazánu
100 ghladké mouky
500 mlvody
2 ksžloutků
hrubá sůl na pečení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory rozložíme na plech, posypeme solí, pečeme v předehřáté trouby při 180 °C 1 hodinu, pak je vyndáme, necháme lehce zchladnout, oloupeme a v míse rozmačkáme zcela dohladka
2. Do větší misky dáme sušené houby, zalijeme vroucí vodou a necháme 5 minut stát, scedíme je, osušíme a na jemno nasekáme
3. Nasekané houby, na jemno nastrouhaný parmazán, hladkou mouku přidáme k rozmačkaným bramborám, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme žloutky a prohněteme do těsta
4. Těsto přendáme na lehce pomoučený vál, 1 minutu hněteme, pak rozdělíme na poloviny, každou vyválíme do válečku asi 65 cm dlouhého a nakrájíme na 2 cm široké noky
5. Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě (hotové jsou asi za 3 minut, až vyplavou navrch), vyjmeme je a necháme okapat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy