REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hřibjanka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obdoba bramboračky z Moravy. Vaří se ve Slezsku i na Slovácku, ale má mnoho variant. Někde se zjemňuje mlékem, či smetanou, nebo se cibulová jíška přidává až nakonec atd.


Ingredience:
200 gčerstvých hub (nebo 20g sušených)
200 gbrambor
1,5 lvody
2 dlmléka
2 ksvejce
máslo
kopr
pepř
ocet
sůl

Postup:

1. Z másla a nakrájené cibule si připravíme cibulovou jíšku, kterou rozředíme vodou a rozšleháme do hladka
2. Přidáme oloupané, nakrájené brambory, plátky hub, osolíme, opepříme, vaříme až brambory a houby změknou
3. Polévku zjemníme mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, můžeme ji dochutit pár kapkami octa
4. Hotovou horkou polévku nalijeme do talířů a posypeme opraným mladým koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy