REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hřebeny z listového těsta plněné zeleninovou směsí a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky listového těsta naplněné pikantní zeleninovou směsí a nastrouhaným balkánským sýrem, upečené v troubě dozlatova na jedné straně na několika místech nakrojené.


Ingredience:
1 balenílistového těsta
1 sklenicepikantní zeleninové mleté směsi (Ljutenice)
200 gslaného sýru balkánského typu
1 ksvejce na potření
papír na pečení

Postup:
  1. Těsto rozválíma na placku silnou asi 3 mm, obdélník pak rozřežeme na 8 stejných dílů, každý plátek přehneme, ohyb nařízneme na několika místech a pak znovu otevřeme
  2. Nenařízlou část potřeme zeleninovou směsí a posypeme nastoruhaným balkánským sýrem, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem, přehneme, konce stlačíme
  3. Jednotlivé hřebeny přendáme na plech vyložený papírem na pečení, každý pomašlujeme (potřeme vejcem)
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C pěkně dozlatova.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy