REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hráškový krém s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z vývaru z povařeného vyuzeného masa připravený vývar, ten zahuštěný jíškou, doplněný o hrášek a smetanu, polévka nakonec rozmixovaná, servírovaná dochucená solí, pepřem a muškátovým oříškem, s vložkou kostiček uzeného masa.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
750 mlvývaru
500 gmraženého hrášku
300 guzeného kolene (nebo uzené šunky od kosti) K-Purland
250 mltučné smetany na vaření K-Classic
1 lžícemouky
1 lžícemásla
2 kscibule
muškátový oříšek
nové koření
bobkový list
pepř
sůl

Postup:

1. Uzené maso dáme do hrnce s vodou, přidáme jednu oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pár kuliček pepře, povaříme asi 30 minut do změknutí
2. Scedíme, vývar uschováme a maso obereme a nakrájíme na drobné kostičky
3. Máslo rozehřejeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme mouku, promícháme a orestujeme na světlou jíšku
4. Zalijeme vývarem z uzeného masa a povaříme asi 15 minut
5. Přidáme hrášek, krátce povaříme a odstavíme, vmícháme smetanu a rozmixujeme mixérem
6. Dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem, pak vmícháme uzené maso a podáváme.

Doporučení:

Servírujeme s máslovými krutony. Do vývaru s uzeným masem můžeme přidat i kost z uzené šunky nebo odřezky z uzeného masa. Vývar pak bude ještě silnější.

Poznámka:

Zdroj: www.kaufland.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy