REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hráškovo-mátová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další svěží letní polévka plný vitamínů. Servíruje se dobře vychlazená! Ideální jako součást letního obědového menu.


Ingredience:
500 gmraženého cukrového hrášku
10 ksčerstvých mátových lístků
1 ksvelká šalotka nasekaná nadrobno
2 hrnkyuřecího případně zeleninového vývaru
1/2 lžícemásla
sůl a čerstvě namletý pepř k dochucení

Postup:
  1. V menším rendlíku rozehřejte máslo a při střední teplotě osmažte šalotku do sklovita (trvá to cca 1 minutu)
  2. Přidejte vývar, mátové lístky a přiveďte k varu
  3. Nasypejte mražený hrášek a vařte ještě přibližně 4 minuty, dokud zelenina nezměkne
  4. Odstavte z plotny a z polévky vyjměte mátové lístky, následně celou směs rozmixujte do hladka
  5. Ochuťte solí a pepřem a dejte vychladit do lednice
  6. Před podáváním vložte do každé misky ještě kostku ledu, aby byla polévka opravdu ledová.
Poznámka:

Recept k článku: Potřebujete se zchladit? Zkuste polévku!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy