REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášek ve slaném nálevu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Konzervujeme hrášek zelený, sladký, nepřezrálý, s měkkými zrny. Takto upravený hrášek je vhodný do polévek, omáček, salátů …


Ingredience:
libovolné množství zralých zrn hrášku
Na nálev:
1 lpitné vody
20 gsoli
3 gkyseliny citronové
Ostatní:
nádoba na zavařování
sklenice na zavařování s víčky

Postup:
  1. Vyloupaný hrášek povaříme 3 minuty, potom scedíme, rychle zchladíme ve studené vodě, necháme okapat
  2. Naplníme skleničky, zalijeme nálevem, důkladně je uzavřeme a sterilujeme po dobu 40 minut při 90 °C
  3. Za 24 hodin sterilizaci opakujeme, čas zkrátíme na polovinu, tedy na 20 minut.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy