REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrachové pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto skvělou přílohu podáváme například s uzeným masem, opečenou klobásou či jinou uzeninou. Zdobíme osmaženou cibulkou a kyselým okurkem.


Ingredience:
300 gžlutého půleného hrachu (v suchém stavu)
50 gšpeku
300 mlzeleninového vývaru nebo vody
1 lžícesádla
3 lžícehladké mouky
2 lžičkydrcené majoránky
5 ksstroužků česneku
pepř
sůl

Postup:

1. Hrách propláchneme a zalejeme čistou studenou vodou, přidáme špetku tymiánu, necháme nabobtnat minimálně 2 hodiny, pokud necháme namočený přes noc, výrazně zkrátíme dobu vaření
2. Poté vodu slejeme a hrách zalejeme vývarem nebo vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka
3. Ochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem
4. Špek si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, přidáme sádlo, mouku a vymícháme světlou jíšku, tu přidáme k měkkému hrachu a necháme provařit, podle potřeby přidáme vodu a eventuálně sůl
5. Nakonec přidáme v dlaních promnutou majoránku a tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré
6. Na talířích pyré přizdobíme osmaženou cibulkou a kyselou okurkou.

Doporučení:

Pokud vaříme uzené maso, uzený vývar použijeme k vaření hrachu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy