REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky s kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky plněné paprikou, uzeným masem, párky a cibulí, podušené na cibulovém základě doměkka, servírované s povařenou kapustou.


Ingredience:
800 gzadního hovězího masa
300 grůžičkové kapusty
100 guzeného masa
4 lžičkyhořčice
4 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
5 kscibulí
4 kspárků
4 ksstroužků česneku
1 ksčervené papriky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou papriku a jednu oloupanou cibuli nakrájíme na větší kousky
2. Párky a uzené maso nakrájíme na špalíčky
3. Očištěné maso nakrájíme na 4 plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe kousky párků, uzeného masa, cibule i papriky a stočíme do závitků
4. Na 2 lžících rozehřátého oleje orestujeme dohněda 3 oloupané na drobno nakrájené cibule, zalijeme vodou, svaříme a základ nalijeme do pekáčku, vložíme připravené závitky a dusíme při 190 °C doměkka (asi 80 minut)
5. Měkké závitky vyndáme, výpek vypečeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, rozředíme vodou, necháme provařit, osolíme a opepříme
6. Oloupané stroužky česneku i zbylou cibuli nakrájíme na jemno, osmažíme na zbylém rozehřátém oleji dozlatova, přidáme ve slané vodě povařené přepůlené kapustičky, osolíme a opepříme
7. Závitky prohřejeme v omáčce a podáváme s růžičkovou kapustou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy