REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky plněné bramborovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roštěnky nakrájené na plátky, plněné bramborovou směsí z vařených brambor, šunky, sýru a vejce, dušené doměkka.


Ingredience:
600 ghovězího roštěnce
300 mlvývaru
80 mlzakysané smetany
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
sůl
Na náplň:
100 gšunky
50 ganglické slaniny
50 gtvrdého sýru
1 lžícemásla
1 ksvejce
2 ksvelkých brambor vařených ve slupce

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na čtyři stejně velké plátky, po obou stranách zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Do mísy dáme vařené oloupané, na malé kostičky nakrájené brambory, přidáme na jemno nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku i slaninu, utřený žloutek s máslem, dobře promícháme a nakonec do bramborové směsi zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku
3. Připravenou náplní potřeme roštěnky, opatrně zabalíme, aby náplň nevytekla, převážeme nití a na rozpáleném oleji závitky ze všech stran opečeme a vyndáme je
4. Výpek zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, smetanou, chvíli povaříme, pak závitky vložíme zpět do šťávy a pod pokličkou dusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy