REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí svíčková v omáčce ze sušených rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Luxusní úprava naložené svíčkové v omáčce ze smetany a sušených rajčat, ochucené čerstvou bazalkou.


Ingredience:
Na 4 porce:
800 ghovězí svíčkové
pepř mletý
olej
sůl
Na omáčku:
100 gsušených rajčat v oleji (čistý podíl)
200 mlrajčatového pyré
50-100 mlsmetany na vaření
1 hrstčerstvé bazalky
citrónová šťáva
cukr
sůl

Postup:

1. Den předem si svíčkovou omyjeme a odblaníme
2. Dobře ji „promasírujeme“ solí, okořeníme pepřem mletým a pokapeme olejem
3. Dáme si ji do malého pekáče a necháme pěkně v chladu přikrytou odležet 24 hodin
4. Druhý den ji dáme do trouby péct 80 minut na 80°C
5. Omáčka: na pánev si nalijeme trošku oleje z rajčat, přidáme na drobno nasekané sušená rajčata a osmahneme
6. Přidáme čerstvou nasekanou bazalku, rajčatové pyré, smetanu, pepř, sůl a provaříme
7. Nakonec dochutíme cukrem a citrónovou šťávou (šťáva nemusí být)
8. Po upečení maso ještě zprudka opečeme na pánvi, aby chytilo kůrku, nakrájíme na plátky a podáváme.

Doporučení:

Výpek můžeme zredukovat, zahustit moukou a přelít jím plátky svíčkové, nebo si ho nechat na vývar a jiné základy.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy