REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí přední na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky dušeného masa zalité nahnědlou omáčkou s houbami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
700 ghovězího předního
200 ghub
1 kscibule
1,2 lvody
mletý černý pepř
kmín
hladká mouka
olej
sůl

Postup:

1. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, orestujeme ji na tuku, přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby a kostky masa
3. Osolíme, okořeníme pepřem a kmínem a vše chvíli restujeme
4. Pak směs zalijeme teplou vodou nebo vývarem, přikryjeme a dusíme téměř doměkka, během dušení maso občas promícháme a podle potřeby doléváme teplou vodou
5. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody (1 dl), dochutíme solí, mletým pepřem a důkladně provaříme ještě cca 10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy