REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí nudličky na zelenině a víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z nudliček hovězího masa, zeleniny a dalších surovin připravená churná směska, ke které se hodí rýže, různě upravené brambory, ale i těstoviny.


Ingredience:
500 ghovězí zadní
150 gzelených fazolek
50 gslaniny
2 dlhovězího vývaru
2 dlbílého vína
2 kskuličky nového koření
1 ksbobkový list
1 kspetržel
1 ksmrkev
1 kscibule
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme
  2. V hrnci rozpálíme olej, přidáme slaninu, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou cibuli, hovězí nudličky, maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vývarem a vínem, přidáme nové koření, bobkový list, kmín
  3. Přiklopíme pokličkou, dusíme na mírném plameni, až maso začíná měknout, občas promícháme
  4. Když je maso měkké, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, kostičky petržele, kousky fazolek, povaříme až je maso i zelenina měkké
  5. Vyjmeme divoké koření, dochutíme pepřem, solí, komu se zdá omáčka řídká, může ji lehce zaprášit moukou.
Doporučení:

Směs podáváme například s vařenou rýží, těstovinami ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy