REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa zaprášené moukou, zprudka opečené, pak podušené na cibuli zalité vývarem pěkně doměkka spolu s houbami a kořením. Hotové hovězí servírované s domácími knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky hovězího masa (použil jsem zadní válec)
3 kscibule
2 ksstroužky česneku
1 hrstsušených hub
2 lžícesádla
300 gmalých čerstvých žampiónů
hladká mouka
hovězí bujón
nové koření
pepř
kmín
sůl
Na knedlíky:
250 ghrubé mouky
250 gpolohrubé mouky
25 gdroždí
300 ml mléka
2 ksvejce
1 ksžemle
cukr
sůl
osolená voda na uvaření knedlíků

Postup:

1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Na sádle dotmava vyrestujeme nakrájenou cibuli, plátky masa obalené v hladké mouce zprudka opečeme po obou stranách, pak je přidáme do základu, podlijeme trochu vývarem, přidáme namočené sušené houby i s výluhem, zbylé koření a dusíme do měkka, během dušení podléváme vývarem
3. Když je maso měkké, přidáme půlky malých žampionů, zaprášíme omáčku hladkou moukou, a ještě chvíli vše povaříme.

Příprava knedlíků:
1. Obě mouky prosejeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí s cukrem, necháme vzejít kvásek, pak přilejeme vlažné mléko, vejce, sůl a vymícháme těsto, do něhož dáme nakonec nakrájenou žemli
2. Necháme na teplém místě kynout
3. Pak vytvoříme dvě šišky, které po odpočinutí zavařujeme dvacet minut v osolené vodě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy